Lents de contacte

El Departament de Contactologia del Centre d’Optometria Revip està especialitzat en l’adaptació de tot tipus de lents de contacte, tant toves com RPG o permeables al gas.

Les lents de contacte toves són, segurament, les més conegudes del mercat.

L’avantatge més gran que tenen aquestes lents de contacte és que són la comoditat i la rapidesa en adaptació. Al ser toves no modifiquen la curvatura corneal, cosa que permet combinar-les amb les ulleres sense cap problema. Són ideals per a fer esport i sobretot estan recomanades per a esports amb risc d’impacte, ja que la lent no pot causar cap dany a l’ull.

Aquest tipus de lents tenen un reemplaçament que pot variar entre diari, quinzenal, mensual, trimestral o anual. Tot i les opcions, com més sovint es canviï la lent menys risc d’infecció hi ha.

Corregeixen qualsevol tipus de refracció: miopia, hipermetropia, astigmatisme i presbícia (vista cansada). A més a més, en els últims anys han sortit lents de contacte toves que controlen el progrés de la miopia (fins a -6D) i lents que estan pensades pel món actual:

  • Més hidratades: això fa que si treballem amb ordinador les lents ens siguin més còmodes més temps.
  • Amb una ajuda per tasques en visió propera: aquestes addicions fan que no haguem de fer un esforç tant gran a l’hora de treballar de prop.
  • Amb filtres de protecció a la llum blava: aquests filtres ens ofereixen una protecció davant la llum que emeten les noves tecnologies (ordinadors, tauletes, mòbils…) i altres dispositius de la vida diària.

Per a una correcta manipulació de les LC toves clica aquí

Pel que fa a les lents RPG, són altament indicades en els següents casos:

  • Per a la correcció dels errors refractius (miopia, hipermetropia o astigmatisme), cosa que permet una millora de l’agudesa visual, del camp de visió i de l’estètica de la persona. També en els casos de presbícia (vista cansada) les lents RPG permeten un únic mètode de compensació efectiu tant de lluny com de prop.
  • Per al control de la miopia (fins a 6.00 diòptries) mitjançant ortoqueratologia nocturna (orto-K). Aquesta tècnica (utilitzada ja pels antics samurais) permet la reducció de l’error refractiu mentre dormim degut a la modificació de la curvatura corneal exercida per la pressió de les parpelles. Podrem, d’aquesta manera, anar sense ulleres ni lents de contacte durant el dia, mantenint una bona visió. També és efectiva per astigmatismes i hipermetropies (3.00 i 4,00 diòptries respectivament).
  • En els casos d’intolerància a les lents toves d’hidrogel o hidrogel de silicona.
  • Per a la compensació dels problemes visuals derivats de la cirurgia refractiva on la còrnia ha sofert una ablació (reducció del gruix) que en certs casos pot provocar visió borrosa, halos, reflexes o, fins i tot, la reaparició del defecte refractiu. Les lents de contacte RPG permeten compensar aquests problemes i prevenir possibles re-intervencions.
  • Per a les irregularitats corneals patològiques com la degeneració marginal pel·lúcida, el queratoglobus o el queratocon. Aquesta darrera condició, degut a l’aprimament i l’esbombament de la còrnia, provoca l’aparició d’astigmatismes irregulars de gran magnitud que disminueixen l’agudesa visual. També en els casos de trasplantament de còrnia o queratoplastia, les lents RPG estabilitzen la superfície corneal permetent la recuperació visual.