Lents de contacte

El Departament de Contactologia del Centre d’Optometria Revip està especialitzat en l’adaptació de lents de contacte RPG o permeables al gas.

Al igual que els exercicis visuals, l’adaptació de lents de contacte esdevé una tècnica més de teràpia optomètrica degut als seus efectes re-educadors. És altament indicada en els següents casos:

  • Per a la correcció dels errors refractius (miopia, hipermetropia o astigmatisme), cosa que permet una millora de l’agudesa visual, del camp de visió i de l’estètica de la persona. També en els casos de presbícia (vista cansada) les lents RPG permeten un únic mètode de compensació efectiu tant de lluny com de prop.
  • Per al control de la miopia (fins a 4,50 diòptries) mitjançant ortoqueratologia nocturna (orto-K). Aquesta tècnica (utilitzada ja pels antics samurais) permet la reducció de l’error refractiu mentre dormim degut a la modificació de la curvatura corneal exercida per la pressió de les parpelles. Podrem, d’aquesta manera, anar sense ulleres ni lents de contacte durant el dia, mantenint una bona visió. També és efectiva per astigmatismes i hipermetropies de baix rang (1,50 i 2,00 diòptries respectivament).
  • En els casos d’intolerància a les lents toves d’hidrogel o hidrogel de silicona.
  • Per a la compensació dels problemes visuals derivats de la cirurgia refractiva on la còrnia ha sofert una ablació (reducció del gruix) que en certs casos pot provocar visió borrosa, halos, reflexes o, fins i tot, la reaparició del defecte refractiu. Les lents de contacte RPG permeten compensar aquests problemes i prevenir possibles re-intervencions.
  • Per a les irregularitats corneals patològiques com la degeneració marginal pel·lúcida, el queratoglobus o el queratocon. Aquesta darrera condició, degut a l’aprimament i l’esbombament de la còrnia, provoca l’aparició d’astigmatismes irregulars de gran magnitud que disminueixen l’agudesa visual. També en els casos de trasplantament de còrnia o queratoplastia, les lents RPG estabilitzen la superfície corneal permetent la recuperació visual.